Albert Heijn
| 08:59 | Rik Werner

Albert Heijn gebruikt elektrische bakwagens voor bevoorrading supermarkten Amsterdam

Albert Heijn heeft gisteren twee elektrische Ginaf-vrachtwagens in gebruik genomen.

Simon Loos, logistiek partner van Albert Heijn sinds de jaren ’60, gaat met de emissieloze bakwagens Albert Heijn-supermarkten in het centrum van Amsterdam bevoorraden. De elektrische trucks rijden dagelijks vijf tot zes keer heen en weer vanaf het distributiecentrum in Zaandam. Na een ontwikkel- en testtraject gaan de e-trucks nu de weg op, de een in Albert Heijn-stijl en de ander in Simon Loos-kleuren.

Albert Heijn

Stiller

“Het gebruik van elektrische trucks sluit goed aan bij onze ambitie te rijden met vrachtwagens die zuiniger, stiller en schoner zijn”,  vertelt Peter Leegstraten, senior consultant transport van Albert Heijn. “We rijden al met 150 truck-trailer combinaties op lng. Die geven significant minder uitstoot dan dieselwagens en zijn een stuk stiller.”

Bio-lng

Leegstraten vervolgt: ” We onderzoeken ook de mogelijkheden om op Bio-lng te gaan rijden. E-trucks vormen een mooie aanvulling. In deze gewichtsklasse rijden nu nog nauwelijks elektrische trucks. Onze verwachting is dat het op grote schaal toepassen van elektrische aandrijving nog enkele jaren duurt. We gaan nu vooral leren en ervaren hoe bevoorrading met e-trucks werkt.”