2100 banen weg bij Daimler
| 18:36 | Truckstar Redactie

2100 banen weg bij Daimler

Reorganisatie ook in Duitsland ondanks positieve verkoopcijfers.

Donderdag gaf topman Andreas Renschler van Daimler Trucks aan dat de komende tijd 2100 banen zullen verdwijnen binnen de truckdevisie van het Daimler-concern.

Het gaat hierbij om 1300 banen bij de productiefaciliteiten in Noord-Amerika. Als hoofdreden geeft Daimler hier tegenvallende verkoopcijfers. Klanten in Amerika doen vanwege conjuncturele onzekerheid geen uitbreidings- of vervangingsinvesteringen, meldt Renschler in de Stuttgarter Zeitung.

In Duitsland komen 800 banen te vervallen in de fabrieken in Mannheim, Gaggenau, Wörth en Kassel. Daar vallen de klappen vooral onder ICT en management. Als reden hiervoor geeft Daimler het afsluiten van de ontwikkelingsperiode van het nieuwe modellengamma: de banen zijn simpelweg niet meer nodig. In Duitsland komt het schrappen van banen wel als een verrassing: de afgelopen tijd liet het Mercedes positieve verkoopcijfers zien. Renschler gaf aan de reorganisatie uit te voeren vanwege de hevige concurrentiestrijd en om klaar te zijn voor de toekomst.

Daimler trucks had op 30 september 2012 meer dan 81.000 werknemers in dienst.

Bron: 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie