2100 kilo cocaïne in container
| 15:50 | Truckstar Redactie

2100 kilo cocaïne in container

Een arrestatieteam van de Koninklijke Marechaussee heeft op 22 augustus vijf mannen aangehouden voor hun betrokkenheid bij een drugstransport.

De drugs zaten tussen een vracht cacaobonen die in vier containers uit Equador naar Nederland onderweg waren. In de haven van Antwerpen, waar de containers aan land kwamen, werd de drugs echter onderschept door de Belgische douane.

Vervolgens werden de containers naar een bedrijf in Emmeloord gereden, waar de vijf verdachten – nietsvermoedend – klaar stonden de zending in ontvangst te nemen.

Daar stond echter tevens het arrestatie-team van de Marechaussee klaar om de betrokkenen in te rekenen. Twee van de vijf probeerden nog te ontkomen door in een sloot aan de achterkant van het betreffende pand te springen. Met behulp van de overtuigingskracht van de politiehond werden die twee uit het water gevist en eveneens aangehouden.

Bron: Flevopost  –  Foto: De cocaïne was verpakt in meer dan 2.000 van dit soort pakken en had een straatwaarde van 70 miljoen euro.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie