3.000.000ste van Daimler Trucks North America
| 17:37 | Korneel Luth

3.000.000ste van Daimler Trucks North America

Onlangs werd in Amerika het drie miljoenste voertuig van Daimler Trucks North America geproduceerd.

Het ging om een Freightliner Cascadia Evolution die in de Freightliner-fabriek in Cleveland, North Carolina van de band liep.

De truck is bestemd voor één van de grootste transportbedrijven van Amerika: Schneider. De Cascadia heeft een Detroit Diesel 15 liter motor (DD15), de Detroit DT12-automatisch schakelende versnellingsbak en Detroit assen.

Geïntegreerde aandrijflijn

Aangezien Detroit ook onder Daimler Trucks valt, heeft deze Cascadia daarmee een volledig geïntegreerde, eigen aandrijflijn, naar Europees voorbeeld. Deze aandrijflijn is niet nieuw maar de Cascadia in kwestie is wel de eerste Freightliner die er mee uitgerust is in combinatie met de zware DD15-motor. Met de DD12-motor bestond deze geïntegreerde aandrijflijn reeds.

Schneider is een grote klant van Freightliner en daarom was het geen verrassing dat dit bedrijf het drie miljoenste Daimler Trucks-voertuig geleverd kreeg: “Wij hebben over de jaren meer dan 25.000 Freightliners gehad en we voelen ons vereerd dat we de drie miljoenste truck aan onze vloot mogen toevoegen”, zegt Rob Reich, Senior Vice President bij Schneider.

Onder Daimler Trucks North America vallen de volgende merken: Freightliner, Western Star, Detroit engines and components, Thoms Built Buses, Freightliner Custom Chassis en Alliance Truck Parts. Er staan fabrieken in de staten Michigan, North carolina (5), South Carolina, Oregon en twee in Mexico.

Foto: Roger Nilesen, COO bij Daimler Trucks North America en Richard Shearing, Vice President of National Accounts for Daimler Trucks, overhandigen de sleutels aan Steve Duley, Vice President of Purchasing bij Schneider.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie