500.000e Freightliner van de band gerold
| 13:08 | Truckstar Redactie

500.000e Freightliner van de band gerold

Daimler Trucks North America produceert half miljoen Freightliners.

Geen grote 18-wheeler, maar een middelzware Freightliner Business Class M2 106 had de eer om het getal 500.000 te dragen. De truck werd op 12 september afgeleverd aan Duke Energy, een van de grootste energieleveranciers in de Verenigde Staten. De truck rolde van de band in de Freightliner fabriek in Mount Holly en kreeg een speciale opbouw voor onderhoud aan elektriciteitsinstallaties.

Mount Holly
De fabriek in Mount Holly in de Amerikaanse staat North Carolina is onderdeel van DTNA en produceert zware en middelzware Business Class trucks in de Amerikaanse gewichtsklasse 6 tot 8 (9 tot 36 ton GVW). Naast dieseltrucks worden in Mount Holly ook trucks met hybride- of aardgasmotoren geproduceerd.

Daimler Trucks North America
Het hoofdkantoor van truckproducent Daimler Trucks North America LLC is gevestigd in Portland, Oregon. DTNA produceert en verkoopt bedrijfswagens van de merken Freightliner, Western Star en Thomas Built Buses. De Amerikaanse bedrijfswagendochter behoort tot het wereldwijde fabricagenetwerk van Daimler Trucks waaronder ook Mercedes-Benz valt. 

Foto: Freightliner Business Class M2 106

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie