Cornelissen Transport
| 11:44 | Rik Werner

Mega-order: 56 nieuwe DAF trucks voor Cornelissen Transport

Cornelissen Transport in Nijmegen gaat liefst 56 nieuwe DAF trucks inzetten. Inmiddels zijn de eerste nieuwe voertuigen uit de mega-order afgeleverd door dealer Van Tilburg-Bastianen.

De vrachtauto’s worden ingezet in het distributiewerk voor landelijke winkelketens.

Oogcontact

Cornelissen Transport heeft in totaal 39 CF trekkers, 16 LF bakwagens en één DAF XF bakwagen besteld. ,,De DAF LF is ideaal in de stad”, meent Eric Quik, transportmanager bij Cornelissen Transport. ,,De zitpositie is laag. Omstanders hebben daardoor makkelijker oogcontact met de chauffeur. Dat is prettig en veilig in de binnenstad waar we vaak met deze voertuigen zijn voor het leveren aan winkels. De chauffeurs prijzen verder het zitcomfort, het dashboard en de wegligging. Sommigen willen om die redenen alleen nog maar in de DAF’s rijden.”

Brandstofcijfers

De nieuwe DAF CF trekkers en de XF bevallen Cornelissen Transport al net zo goed. De vrachtwagens zijn voorzien van een Space Cab. Quik: ,,De chauffeurs zijn positief over de makkelijke instap door de grote openingshoek van de deur, en over de opstap met twee treden. Dat is één minder dan gebruikelijk bij trucks van dit formaat. Als je vaak moet in- en uitstappen waardeer je dat snel. Ook belangrijk: het brandstofverbruik is gunstig.”

Cornelissen Transport

Skylights en zijskirts

Dankzij het Silent pakket is bezorgen in de venstertijden van de dagranddistributie mogelijk, aldus Quik. Verder zijn de CF’s in zijn ogen ‘mooie blikvangers’. ,,We wilden een stoere auto. Dus hebben we bij de CF en de XF gekozen voor skylights op de cabine en zijskirts. Een chauffeur houdt van comfort en zit graag in een auto die opvalt. Werkplezier is belangrijk.”

Om de chauffeurs vertrouwd te maken met de nieuwe technieken aan boord heeft Cornelissen Transport gekozen voor een aflevertraining door Van Tilburg-Bastianen.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie