7 Euro 6-Scania's in de eieren
| 16:22 | Truckstar Redactie

7 Euro 6-Scania’s in de eieren

Interovo Egg Group uit Ochten heeft zeven Scania’s in Euro 6-uitvoering gekocht.

Het gaat om zes 6×2 R440 trekkers, en een R480 drie-assige motorwagen. Die laatste staat op het moment nog bij de bakkenbouwer voor de opbouw, en zal als trekkend voertuig voor een LZV gaan dienen.

In vergelijking met de Euro 5-norm is een Euro 6-truck een stuk schoner: tot tachtig procent minder stikstofoxide-uitstoot en bijna helemaal geen uitstoot van roetdeeltjes meer. Voor Interovo was dit een belangrijk punt. Men kan de komende jaren alle milieuzones in en men hecht waarde aan een duurzame bedrijfsvoering.

Voor de chauffeurs zijn de nieuwe Scania’s sowieso een goede investering. De auto’s hebben de Topline-cabine, retarder en Opticruise met twee pedalen. Overigens heeft de Euro 6-demper van Scania dezelfde afmetingen als de Euro 6-demper. Vooral bij trekkers is dit een voordeel aangezien aan het chassis van een Euro 6-trekker net zo veel ruimte overblijft voor brandstoftanks als bij een Euro 5-trekker. Bij voorloopas-trekkers is dit al helemaal een voordeel.

Interovo Egg Group is een overkoepelend bedrijf waar verschillende ondernemingen in verbonden zijn, met vestigingen in heel Europa. 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie