97 procent stoort zich aan Oostblokkers
| 15:04 | Truckstar Redactie

97 procent stoort zich aan Oostblokkers

Een zeer groot deel van de Truckstar-site-bezoekers stoort zich aan Oost-Europese vrachtwagen-chauffeurs.

Dit blijkt uit de resultaten van een poll op Truckstar.nl. In totaal werd er 12.543 keer gestemd op één van de antwoorden op de vraag ‘Stoor jij je aan Oostblok-collega’s’.

Als het aan 36 procent van de stemmers ligt, kunnen onze Oost-Europese collega’s met een enkele reis naar huis. Een bijna evengrote groep, 35 procent, zegt zich ook aan Oost-Europese collega’s te storen, maar nuanceert hun mening door het eens te zijn met de stelling dat we de Oost-Euopese chauffeurs zelf niet de schuld kunnen geven van hun opmars; de opdrachtgevers moeten aangepakt worden.

Een kwart van de stemmers stoort zich ook aan de Oost-Europese collega’s en vreest voor het imago van het wegtransport. Drie procent geeft aan dat ze de Oost-Europese concurrentie in het wegtransport prima vinden, omdat dat ons scherp houdt.

Een overweldigende meerderheid, 97 procent, stoort zich dus aan de collega’s uit Oost-Europa, een uitkomst die niemand in transportland zal verbazen, maar wel één die zorgelijk is. Truckstar blijft de discussie en de ontwikkelingen rond de Oostblok-concurrentie en de gevolgen hiervan op de voet volgen.

Foto: ANP

1 Reactie
  1. dat is wel mooi dat er zoveel op tegen zijn ,maar als de bonden een bij een komst houden dan is er niemand dan moet ze met moeders boodschappen doen dat noem ik je kop in het zand stekken.dus mannen kom op laat je horen

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie