Aantal truckruns stijgt
| 10:53 | Korneel Luth

Aantal truckruns stijgt

Het aantal truckruns voor gehandicapten stijgt

Dat meldt de Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten (OSC). Na een geleidelijke daling in het aantal aanmeldingen van Truckruns – toertochten met vrachtwagens voor geestelijk dan wel anders gehandicapten – is er in 2014 weer een stijging waar te nemen.

Wel is er een verschuiving te zien in de aanmelders. Diverse stichtingen, verenigingen, etc. hebben om vaak financiële redenen het hoofd moeten buigen, zo meldt de OSC.

Nieuwe organisaties in gebaande paden

Nu komen er echter meer nieuwe, net gestarte, organisaties en die profiteren van de gebaande paden die de verenigingen van het eerste uur hebben aangelegd.

Opmerkelijk feit is dat sommige inrichtingen voor geestelijk gehandicapten zelf een truckrun gaan organiseren, zonder tussenkomst van een chauffeursvereniging. De OSC vindt dit jammer omdat de expertise op die manier zou ontbreken.

Een mooi voorbeeld van een geslaagde truckrun is de Langedijker Truckrun die dit jaar maar liefst twee burgemeesters mocht verwelkomen bij de opening.

Maar de OSC is trots op alle truckruns en iedereen die achter de schermen zijn steentje bijdraagt, en niet in de laatste plaats op de ondernemers die hun vrachtwagens ter beschikking stellen en de chauffeurs die er een vrije dag voor offeren.                

Truckstar.nl heeft een overzichtspagina van Nederlandse truckruns. Staat jouw truckrun daar niet tussen? Stuur dan een email naar redactie@truckstar.nl.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie