Amerikaanse Volvo in Friesland
| 15:55 | Truckstar Redactie

Amerikaanse Volvo in Friesland

Het feit dat Volvo geen trucks met neus meer bouwt voor Europa, weerhoudt transporteurs er gelukkig niet van toch in Volvo’s met neus te investeren.

‘Dan halen we er wel één uit Amerika’, zo moet men ook bij Monsma Transporten gedacht hebben. Daar, in het Friese Vrouwenparochie voegde men onlangs een indrukwekkende Volvo VNL 670 uit 2007 toe aan het wagenpark.

16 liter met 500 pk
Onder de kap ligt Volvo’s 16 liter motor met een vermogen van 500 pk en zo’n 2.400 Nm koppel. In Amerika zijn de 13 liter en 16 liter motor beide in 500 pk-uitvoering verkrijgbaar. De truck zal in Amerika aan de EPA 07-norm voldaan hebben, wat zich vertaalt heeft naar Euro 4 in Europa.

Bulthuis kipper-trailer
Achter de VN 670 hangt een nieuwe Bulthuis kieptrailer met aluminium chassis. Uiteraard is de draaicirkel van zo’n Amerikaan iets anders dan die van een Europese trekker met een korter chassis. De achterste as van de Bulthuis is daarom gestuurd. Het moet qua wendbaarheid  best te doen zijn met dit span.

Bovendien is het een iets kortere trailer dan de standaard 13,60 meter, wat uiteraard ook meehelpt. Verder is het natuurlijk genieten in zo’n ruime truck met lange wielbasis en tandemstel. Truckstar-medewerker Iep van der Meer plaatste de foto op zijn blog

2 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie