Amerikareis: Helemaal te gek
| 12:45 | Truckstar Redactie

Amerikareis: Helemaal te gek

Awesome, absolutely fantastic, en crazy.

Die woorden gebruikten de deelnemers aan de Dutch Truckers Tour, georganiseerd door Truckstar en de Mack Fanclub, om hun verbazing te uiten over de opvallende showtrucks op de Mid-America Trucking Show (MATS), die tot en met 23 maart plaats vindt in Louisville in de Verenigde Staten.

Volkomen maf
De Amerikanen zijn volkomen maf als het om het pimpen van hun trucks gaat. Niks is te gek: verlagen, verbreden, verlengen of juist extreem inkorten, ze gaan heel ver. Ook wat betreft het optuigen met chroom en allerlei attributen. Het bekijken van de showtrucks vormt het hoogtepunt van de Dutch Truckers Tour, die vorige week begon in Houston en de deelnemers langs Austin, Dallas, Memphis en Nashville voerde.

Onderweg werden onder andere de vestiging van Mammoet in Texas bezocht en de Peterbilt-fabriek in Denton, Texas. En natuurlijk werden zoveel mogelijk truckstops, truckdealers en scrap yards (autokerkhoven) aangedaan, waar de Nederlanders de merkwaardigste ontdekkingen deden en de vreemdste ontmoetingen hadden.

Na drie dagen MATS keert het gezelschap onder leiding van Willem Kuiper weer terug naar Nederland. In een van de volgende Truckstars komt een uitgebreid verslag van de reis.

Op de foto een ‘enigszins’ gemodificeerde Peterbilt 379 die ook op de MATS te vinden was.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie