Autotransporters al 600 keer beschoten
| 13:20 | Truckstar Redactie

Autotransporters al 600 keer beschoten

Autotransporters geladen met nieuwe luxe-auto’s zijn de afgelopen drie jaar al zeshonderd keer beschoten met vuurwapens.

Dit meldt Nieuwsblad Transport op basis van berichtgeving in Sp!ts. De beschietingen vinden plaats op snelwegen tussen Nederland, België en Duitsland. Sinds de zomer van 2008 zijn in Duitsland 497 gevallen bekend. In België zijn 130 trucks beschoten. In dat land zijn volgens TLN ook treinen beschoten.

Eén dader
De Duitse politie heeft inmiddels een beloning van 27.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Vermoed wordt dat de dader zelf ook chauffeur is en dat het om één persoon gaat. De reden hiervoor is dat steeds dezelfde kogels aangetroffen worden: .22-kaliber munitie uit een jachtgeweer.

Volgens TLN zijn ook verschillende Nederlandse autotransporteurs onder vuur genomen. “Dit moet echt ophouden voordat chauffeurs worden geraakt”, zegt Floris Liebrand van TLN. Volgens de brance-organisatie gaat het aantal aanslagen in golven op en neer. “Soms gebeurt er een tijdje niets, dan is het weer om de haverklap raak”, aldus Liebrand tegen Nieuwsblad Transport.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie