Bejaarde chauffeur rust nauwelijks
| 13:12 | Truckstar Redactie

Bejaarde chauffeur rust nauwelijks

Tijdens een controle langs de A32 bij Zwolle werd de afgelopen week een 74-jarige chauffeur aan de kant gezet die de rij- en rusturen flink aan zijn laars had gelapt.

De 74-jarige Nederlandse chauffeur, die onderweg was van Duitsland naar Engeland, bleek de afgelopen twee weken vier keer langer dan 4,5 uur onafgebroken te hebben gereden en vijf keer de dagelijks maximaal toegestane aantal rij-uren te hebben overschreden. Verder had de chauffeur de afgelopen twee weken geen verplichte wekelijkse rust genoten.

In zijn verklaring tegenover de politie vertelde de man dat hij zijn pensioen aanvulde met een deeltijdbaan als chauffeur. De lange dagen en korte pauzes deden hem niets, hij was blij dat hij nog kon werken. De bijklussende bejaarde kan een boete van enkele duizenden euro tegemoet zien, daarnaast moet hij van de politie de komende dagen zijn verplichte rust genieten.

Tekening: Peter Zadelaar
Bron: Politie Landelijke Eenheid

1 Reactie
  1. Zo zie je maar, dat is nog een chauffeur zoals we vroeger allemaal waren. Die chauffeur is dus in 1961 op de bok gegaan, toen was zelfs het aetr boekje nog niet ingevoerd. Hadden ze de man gewoon moeten laten lopen, die kan je toch niet meer herscholen. Controles worden ook veel te ingewikkeld , de nieuwe wet rij en rusttijden staat in schril contrast met de werkelijkheid. Chauffeurs moeten al maar meer rusten op steeds minder beschikbare parkeerplaatsen, maar daar wordt niets aan gedaan.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie