Belgische E19 op de schop
| 15:20 | Truckstar Redactie

Belgische E19 op de schop

De E19 van Antwerpen naar Brussel wordt gedurende de maand augustus flink onder handen genomen. De bekende splitsing van de rijbaan bij Kontich wordt weggehaald.

De werkzaamheden zijn op 6 augustus begonnen in de richting van Brussel, tussen Kontich en Mechelen-Noord. Het verkeer moet over twee rijstroken. Dat geldt ook voor het verkeer in de richting Antwerpen.

Flinke hinder verwacht
Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht flinke hinder. Naast het weghalen van de gesplitste rijbaan wordt ook het asfalt vernieuwd. Dit moet op 20 augustus klaar zijn. Dan verschuiven de werkzaamheden naar Mechelen-Noord, waar de rechterrijstrook tot aan de fundering opnieuw aangelegd zal worden. De overige rijstroken worden ook opgeknapt en krijgen nieuw asfalt.

In september zal ook het stuk tussen Kontich en de Craeybeckxtunnel vernieuwd worden. Deze werkzaamheden zullen echter alleen ’s nachts plaatsvinden.

Aangezien er slechts twee rijstroken beschikbaar zijn op de E19 zal de vertraging buiten de spits zo’n vijftien tot dertig minuten zijn. In de spits kan dit oplopen tot 45 minuten.

Doorstroming E19/A12
Er is een alternatief voor de E19: de A12. Op de Antwerpse en Brusselse Ring zijn borden geplaatst die aangeven op welk van de twee wegen de doorstroming het beste is.

Bron: GVA

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie