Bewaakte parkings Rotterdamse haven
| 11:02 | Truckstar Redactie

Bewaakte parkings Rotterdamse haven

In de Rotterdamse haven komen drie bewaakte truckparkings.

Het Havenbedrijf Rotterdam investeert 4 miljoen euro in de full-service, bewaakte truckparkings.

De parkings komen bij Restaurant De Punt in de Botlek en bij chauffeurscafé Freddy’s, eveneens in de Botlek. De derde is de huidige truckparking bij Appie Happie in de Waalhaven. Die wordt ingrijpend verbouwd.

De opening van de drie locaties is al snel: op 1 juli 2012, zo is de planning. In totaal komen er 268 parkeerplekken bij.

Overdag gratis
Overdag wordt het parkeren gratis; ’s nachts gaat een tarief van een euro per uur gelden, met een maximum van 10 euro. De parkings zullen 365 dagen per jaar, 24 uur per dag open zijn.

Wat betreft de voorzieningen zullen chauffeurs weinig te klagen hebben. Er komen douches, toiletten, een wachtruimte, draadloos internet, stroom voor koelmotoren en de boel wordt verlicht en bewaakt met cameratoezicht. Om de terreinen komen hekken te staan.

Pauzeren tijdens avondspits
De bedoeling van het Havenbedrijf is om chauffeurs tijdens de avondspits te laten pauzeren en rusten. Daarnaast moet er een einde komen aan de huidige, chaotische  parkeertoestanden zoals bij Appie Happie. Bovendien ontbreekt het nu simpelweg aan grootschalige, veilige parkeerruimte voor trucks in de Rotterdamse haven.

De parkings worden gebouwd en vervolgens beheerd door VolkerWessels en drie zusterbedrijven.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie