Bezoek ons langste viaduct
| 13:47 | Truckstar Redactie

Bezoek ons langste viaduct

Het langste viaduct van Nederland is op dit moment in aanbouw en je kan het op 2 juni tijdens de Dag van de Bouw bezoeken.

Dit is het 3,3 kilometer lange viaduct van de Westrandweg (A5), de nieuwe verbinding tussen de Coentunnel en A9 aan de westkant van Amsterdam.

Tijdens de Dag van de Bouw stellen Rijkswaterstaat en de bouwers van het viaduct, Combinatie Westpoort, het viaduct open voor iedereen die het wil komen bezichtigen. Een unieke en laatste kans, want de weg gaat eind dit jaar al open voor het verkeer.

Vanaf 10:00 uur vertrekt ieder kwartier een bus vanuit het informatiecentrum Tweede Coentunnel naar de Westrandweg. In de bus krijg je informatie over het viaduct en de aanleg ervan. Uiteraard kun je ook even uitstappen en over het viaduct lopen.

Waalbrug A50
Tijdens de Dag van de Bouw kun je ook van dichtbij zien hoe het werk aan de tweede Waalbrug (A50) vordert. Aan de noordelijke Waaloever bij Andelst is het bouwproject open voor het publiek. 

De bouw maakt het
De Dag van de Bouw is onderdeel van de imagocampagne ‘De Bouw maakt het’ die Bouwend Nederland samen met haar leden voert. Op de dag stellen leden van Bouwend Nederland grote en kleine bouw- en infraprojecten open voor het publiek. Zoals wegen, woningen, scholen, kantoorpanden, winkelcentra, tunnels, stations, sportaccommodaties en ziekenhuizen. Het aanbod verspreid over het land is zeer divers. Kijk voor meer info op de website van de Dag van de Bouw.

Foto: Bovenop het viaduct van de Westrandweg, nog zonder asfalt. (ANP)

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie