Bod Volkswagen op Scania aandelen verworpen
| 13:49 | Marco Bloem

Bod Volkswagen op Scania aandelen verworpen

Bestuurscommissie niet akkoord met bod van 6,7 miljard euro

Het bod van 6,7 miljard euro dat Volkswagen op 21 februari bood op resterende aandelen Scania is verworpen door een bestuurscommissie van de Zweedse truckbouwer. Die heeft het bod onderzocht en adviseert aandeelhouders niet in te gaan op de bieding. 

Dat maakte Scania dinsdag 18 maart bekend. Het Duitse Volkswagen wil Scania volledig inlijven. Het concern biedt daarvoor 6,7 miljard euro voor de aandelen Scania die het nog niet bezit, ofwel 200 Zweedse kroon per aandeel.

De grootste autofabrikant van Europa wil de activiteiten van Scania meer in lijn brengen met die van zijn andere vrachtwagenfabrikant MAN. Andere aandeelhouders van Scania zijn daar echter tegen. Volkswagen heeft nu 62,6 procent van de aandelen in Scania en 89,2 procent van het stemrecht. 

Vertrouwen in de toekomst

Volgens de raad van commissarissen zijn de groeicapaciteiten, technologische kennis en het samenwerkingspotentieel dusdanig dat het bod niet de werkelijke waarde vertegenwoordigt. “Scania speelt een leidende rol in de truck-industrie en het commitee heeft een sterk vertrouwen in het businessplan dat Scania heeft uitgezet. Wij zijn van mening dat het huidige bod niet reflecteert aan de lange-termijnwaarde van Scania”, aldus Åsa Thunman, leider van de bestuurscommmissie. De raad van commissarissen bestaat verder uit Peter Wallenberg Jr, Peter Abele, Johan Järvklo and Håkan Thurfjell.

Lees ook: VW maakt truck-ambities niet waar.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie