Bootje halen?
| 11:30 | Truckstar Redactie

Bootje halen?

Voor veel Engelandrijders en Scandinaviëgangers vormt het ‘bootje halen’ vaak een grote vorm van stress. Met het truckje in de bijgevoegde video is dit verleden tijd.

De Gibbs Phibian kan namelijk zelf het water op. Binnen tien seconden transformeert het voertuig in een volwaardige boot die ook nog eens een flinke snelheid kan bereiken (26 knopen of 48 km/u). Daarvoor zorgt een dikke 500 pk turbodieselmotor. De krachtbron drijft zowel het waterkanon voor aandrijving op het water aan als de vier wielen, die naar keuze geschakeld kunnen worden in voorwiel-, achterwiel of vierwielaandrijving. 

Het laadvermogen van de Phibian is met 1500 kilo of 12 personen wat aan de geringe kant, maar toch altijd nog te vergelijken met dat van een flinke bestelbus. 

Gibbs; gevestigd in het Amerikaanse Detroit, bouwde in het verleden al meer amfibievoertuigen. Zo is er bijvoorbeeld ook een Gibbs op basis van een Mazda MX-5. Meer daarover vind je op de website van het bedrijf. 

Of we de Phibian ooit daadwerkelijk voor commercieel gebruik op de weg of het water zullen zien valt te betwijfelen. Wel is het leuk om er je fantasie over te laten gaan. Stel je eens voor: zonder vervelende wachttijden bij de boot of de trein met een veertig tons versie van de Phibian Het Kanaal oversteken! Naast chauffeur ben je dan ook nog eens kapitein…

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie