Brabantse vervoerders oneens met TLN
| 14:48 | Truckstar Redactie

Brabantse vervoerders oneens met TLN

Transporteurs in Brabant herkennen zich niet in de jubelende conjunctuurcijfers die branche-organisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) onlangs uitbracht.

Volgens TLN overtrof het tweede kwartaal alle verwachtingen en krijgt het de hoogste ondernemerswaardering in drie jaar met stemmingsindicatoren die voor grote internationale bedrijven oplopen tot 9,2. Dat meldt BN/De Stem.

Directeur-eigenaar Tino Appels van Riwo in Waalwijk, (honderd man personeel), spreekt liever over een ‘fragiele 7+’. “Stijgende omzetten zeggen me niets. Het gaat om een goed rendement en dat is met de gestegen brandstofprijzen en de prijsdruk op de vrachtprijzen nog moeilijk haalbaar. We zijn er nog lang niet omdat té veel zaken het fragiele consumentenvertrouwen negatief beïnvloeden.”

Gevoel
Bij Van den Bosch in Erp heerst eveneens het gevoel dat de berichten van TLN er positiever uitzien dan de wereld in werkelijkheid is. Het vermoeden bestaat dat de bevindingen van TLN meer passen bij het redelijk goede eerste kwartaal, maar niet bij het tweede, waarin de groei in Nederland en daarbuiten duidelijke stagnaties vertoont.

Vooruitgang
Volgens Peter Willemen van DB Schenker in Tilburg is er wel vooruitgang, maar niet een ‘krachtig herstel’, zoals TLN meldt uit enquête onder de leden. “Wij zitten weer wel op het niveau van voor de crisis, maar dat heeft vooral te maken met nieuwe grote klanten. Vorig jaar b.v. Microsoft met de lancering van de X-box waarvoor wij alle vervoer naar Frankrijk doen. Dan gaat het hard, maar dat is dus vooral te herleiden naar het binnenhalen van een paar grote klanten.”

Al drie jaar niets
Kleine bedrijven scoren volgens TLN nog maar kleine plusjes ten opzichte van vorig jaar. En dat geldt ook nog lang niet voor iedereen. “Kleine transporteurs”, zo stelt Geert van Dongen uit Zeeland, “vervoeren vaak onder de kostprijs, omdat leningen afgelost moeten worden. Ik verdien al drie jaar niets. Het is ongelooflijk moeilijk het hoofd boven water te houden.”

 

Bron: BN/De Stem

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie