Aflevering Volvo's FH Bredenoord
| 11:56 | Rik Werner

Bredenoord levert stroom met verse Volvo FH 500-kraanwagens

Bredenoord, verkoper en verhuurder van mobiele stroomaggregaten, heeft haar wagenpark uitgebreid met negen Volvo FH 500-trucks met Palfinger autolaadkraan.

Het betreft acht volledig luchtgeveerde 6×2-motorwagens met 33 tm-kranen en een 8×2 waarop een 66 tm-kraan is gebouwd. Het transport van eigen materiaal binnen Europa verzorgt Bredenoord met een vloot van dertig voertuigen, verdeeld over zeven locaties in Nederland, Duitsland en Denemarken. De nieuwe 6×2-kraanwagens worden onder meer ingezet voor het transport van aggregaten van 15 tot 1250 kVA.

Aflevering Volvo's FH Bredenoord

Veiligheid

Doorslaggevend in de keuze voor Volvo was volgens transportmanager Danny Testerink het feit dat het merendeel van de chauffeurs hun voorkeur uitsprak voor het Zweedse merk. ,,Onze werknemers zijn ons kostbaarste bezit. Ze moeten tevreden zijn met het materieel. Om de veiligheid onderweg te waarborgen, hebben we gekozen voor airbags en Volvo Engine Brake. De drieassers zijn bovendien uitgevoerd met het volledige Safety-pakket en een retarder. Dit geeft vooral in de afdaling extra remkracht en dus veiligheid. Bijkomend voordeel is dat je hierdoor de slijtage van de remmen beperkt.”

Aflevering Volvo's FH Bredenoord

De kranen en liersystemen zijn opgebouwd door HSE in Vaassen, zo bericht Volvo Trucks Nederland. De levering van de trucks geschiedde via dealer Harbers.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie