Canadees sneeuwruimen
| 16:15 | Truckstar Redactie

Canadees sneeuwruimen

In de Canadese stad Toronto kan het goed sneeuwen, maar er ligt ook een superbrede snelweg. Hoe houden ze die sneeuwvrij?

Toronto is de grootste stad van Canada en van oost naar west loopt daar Highway 401 doorheen, ter hoogte van Toronto de MacDonald-Cartier Freeway genaamd. Dit is één van de breedste snelwegen van Noord-Amerika en het sneeuwvrij houden van deze supersnelweg vereist de nodige coördinatie, én de nodige trucks.

Het is echter een prachtig spel om te zien. Kantoormedewerkster Christina Kroner zit met haar kantoor pal aan de 401 in North York, en maakte op 29 december onderstaande twee minuten durende video waarin het volledige sneeuwschuif-circus voorbij komt.

Interessant is om te zien dat het verkeer er op een zeker moment rustig achteraan komt. Nou zal het op 29 december, tussen kerst en oud en nieuw, ook op de wegen rond Toronto rustig geweest zijn, maar feit is wel dat op een brede weg de kans altijd groter is dat het verkeer blijft doorstromen tijdens sneeuwval. Daarmee blijft er ruimte voor de snow clearing crews om de weg weer schoon te schuiven.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie