Charles Feijts bouwt Strator Euro 6
| 13:39 | Truckstar Redactie

Charles Feijts bouwt Strator Euro 6

Stralis Hi-Way Euro 6 als basis voor nieuwe torpedotruck

Het lag in de lijn der verwachtingen: een upgrade naar Euro 6 van de in Nederland gebouwde Iveco Strator.

De Charles Feijts Groep uit Born toont op de Carrosserie Vakdagen in Venray het eerste exemplaar met een nieuwe Iveco Strator Hi-Way als basis. De Hi-Way cabine met het volledig nieuwe interieur van de Iveco Stralis is nu ook te vinden op dit vlaggenschip.

Naast de nieuwe cabine beschikt het pasgebouwde exemplaar ook over de nieuwe Cursor 11 motor met Euro 6 emissie, voorzien van Hi-SCR Adblue systeem, maar zonder uitlaatgasrecirculatie (EGR). Daarmee is de Strator op dit moment de enige torpedotruck in Europa die te koop is met Euro 6 motor. 

Carrosserie Vakdagen

De STRATOR Hi-Way die CFG meeneemt naar Venray (standnummer 210) is een 4×2 trekker met Cursor 11 460Pk motor in de kleur USA White. De truck is voorzien van vele extra’s, waaronder speciaal gemaakte sideskirts en een full-cover vlonder over het chassis. Het interieur is voorzien van de nieuwe chauffeursstoel en het nieuwe onderbed; beide in High Comfort uitvoering.

Het dashboard is uitgerust met het Iveconnect touchscreen multimedia systeem met trucknavigatie en Qualcomm telematica. Het exterieur valt op door de nieuwe koplampen met Led dagrijverlichting, alsmede een aantal subtiele chroom details rond de koplampen, mistlampen, luchtinlaten, spiegelkappen en zonneklep. De roestvrij stalen roosters in de front- en zijgrilles zijn gespoten in mat zwart.

Een praktijktest met de nieuwe Iveco Hi-Way Euro 6  is te lezen in Truckstar nummer 12.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie