Chauffeur krijgt werkstraf
| 14:02 | Truckstar Redactie

Chauffeur krijgt werkstraf

Een 53-jarige chauffeur uit Nieuwveen is op oudejaarsdag veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur.

De rechter houdt hem verantwoordelijk voor een dodelijk ongeval in oktober 2012. De chauffeur moest een container oppikken op de Utrechtse Oudenoord. Om zijn vrachtwagen stabiel te maken zetten hij zijn stempels uit. Die stonden over een fietspad. Een 65-jarige vrouw op een snorfiets zag de stempels over het hoofd en klapte er tegenaan. Een week later overleed ze aan zwaar hoofdletsel.

Pylonen vergeten

De officier van justitie verweet twee weken geleden de chauffeur dat hij geen maatregelen had genomen om het ongeluk te voorkomen. Zo had hij pylonen moeten neerzetten, of een verkeersregelaar. “Eenvoudige maatregelen hadden dit dodelijke ongeval waarschijnlijk kunnen voorkomen,” aldus de officier.

De rechter is het daar gedeeltelijk mee eens. De rechtbank vindt dat de bestuurder wel degelijke maatregelen heeft genomen, zo stonden zijn alarmlichten aan en had de stempel gele markeringen. Maar de rechter vindt dat de man niet alle vereiste maatregelen heeft genomen.

De officier van justitie eiste ook een rijontzegging van een jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Dat gaat de rechter te ver, de chauffeur krijgt alleen een voorwaardelijke rijontzegging.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie