Chauffeur start actie voor KWF
| 19:29 | Truckstar Redactie

Chauffeur start actie voor KWF

‘Eén colli tegen kanker’ is de slogan van de inzamelactie die chauffeur Bertus Ammerlaan uit Bleiswijk houdt voor het Koningin Wilhelmina Fonds Kankerbestrijding.

Nadat bij zijn collega John van Schie (52) kanker werd geconstateerd vond Bertus Ammerlaan dat hij iets voor hem moest doen. John zat 34 jaar lang achter het stuur maar moest door zijn ziekte noodgedwongen stoppen met zijn baan als chauffeur.

Toch wilde Bertus niet alleen geld inzamelen voor zijn collega, maar iets doen voor mensen met kanker in het algemeen. Via het actieplatform ‘Sta op tegen kanker’ bedacht hij een ludieke, maar evengoed serieuze actie. Mensen kunnen hier voor vijf euro symbolisch een colli aanschaffen die wordt geschonken aan het KWF.

Flinke vracht
De actie is begonnen op 30 januari en duurt acht weken. Ammerlaan hoopt met de actie voldoende colli in te zamelen om zo symbolisch een flinke ‘vracht’ af te kunnen leveren bij het KWF. Iedereen; dus niet alleen chauffeurs, kan de actie steunen door symbolisch één of meerdere colli per persoon aan aan de vracht toe te voegen.

Hoe je dat kunt doen lees je op www.1colli.nl.

Foto: Bertus en John zijn collega’s bij transportbedrijf Transvliet uit Bleiswijk.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie