DHL Express
| 12:14 | Rik Werner

Chauffeurs DHL Express dreigen met acties bij uitblijven nieuwe cao

Chauffeurs en andere personeelsleden van DHL Express dreigen met acties, wanneer er niet snel een nieuwe cao komt. 

Om hun eisen kracht bij te zetten hebben de werknemers van DHL Express 700 handtekeningen verzameld. Die worden maandag aan de directie overhandigd.

Verlopen

De cao bij DHL Express, waar ongeveer 1.200 werknemers onder vallen, is inmiddels anderhalf jaar verlopen. “Mede dank zij de inzet van de werknemer is DHL Express de laatste jaren weer uit het dal geklommen”, zegt onderhandelaar Agostino Di Giacomo Russo van CNV Vakmensen. “Ze zien dat het goed gaat met het bedrijf en dat aandeelhouders fors worden beloond. In plaats van te mogen meedelen in het succes worden de werknemers door de directie getrakteerd op een slecht cao-eindbod, met tal van verslechteringen. Logisch dat ze dat hebben afgewezen. De handtekeningenactie is een laatste waarschuwing. Als de directie dit negeert, gaan we minder vriendelijke acties voorbereiden.” Stakingen zijn daarbij, in het ultieme geval, volgens hem niet uitgesloten.

Loonstijging

CNV Vakmensen zet in op een cao met een significante loonstijging (2,5 procent per jaar plus een eenmalige uitkering van 300 euro) en daarnaast 0,5 procent per jaar voor een scholingsbudget. De christelijke bond wil ook een onafhankelijk onderzoek naar de werkdruk en afspraken over het aantal uitzendkrachten in het bedrijf. “En uiteraard moeten alle verslechteringen van tafel, bijvoorbeeld als het gaat om de onregelmatigheidstoeslag, overwerkperiodes en maaltijdvergoedingen.”

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie