Chauffeurs ‘plundra’  IKEA
| 17:30 | Bert Mateboer

Chauffeurs ‘plundra’ IKEA

Nog een foto van de ‘plunderactie’ gisterochtend bij IKEA Barendrecht. Met deze actie wil FNV Bondgenoten het winkelconcern wijzen op zijn ketenverantwoordelijkheid.

‘Hey, het Plundra bij IKEA. Chauffeurs willen dat Plundra op loon en arbeidsvoorwaarden stopt! Ik Koop Ergens Anders.’ Met dit soort kreten hield een aantal chauffeurs die lid zijn van FNV Bondgenoten gisteren een actie bij de IKEA-vestiging in Barendrecht. De chauffeurs hadden een groot aantal wagentjes volgeladen maar hebben die vervolgens bij de kassa laten staan.

Volgens Edwin Atema van FNV Bondgenoten willen de chauffeurs het winkelbedrijf met hun actie oproepen tot handhaving van de bestaande regels en wijzen op het belang van ketenaansprakelijkheid. Opdrachtgevers moeten niet doen of hun neus bloedt als transportbedrijven die voor hen werken, gebruik maken van schijnconstructies om maar met zo goedkoop mogelijke buitenlandse chauffeurs te kunnen werken. De opdrachtgevers zijn daar medeverantwoordelijk voor.

Na het zomerreces behandelt de Tweede Kamer de Wet Aanpak Schijnconstructies, waar ‘verruiming van de ketenaansprakelijkheid’ een onderdeel van is.

Foto: Edwin Atema

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie