Chauffeursprotest in Zwolle
| 15:53 | Truckstar Redactie

Chauffeursprotest in Zwolle

Zaterdag 10 mei landelijke manifestatie van chauffeurs tégen verdringing en vóor beter loon

In navolging op de acties voor een betere CAO begin april organiseert FNV morgen wederom een manifestatie.

In de IJsselhallen in Zwolle komen zaterdag naar verwachting zo’n 500 werknemers uit de sector Transport en Logistiek met familie bijeen voor een landelijke protestmanifestatie. De werkgevers weigeren al maanden verder te onderhandelen over een nieuwe cao. Werknemers eisen een beter loon en een einde aan de concurrentie op arbeidsvoorwaarden. 

Egon Groen, bestuurder FNV Transport en logistiek: “Actievoerders uit bedrijven als Portena, Simon Loos, Vos, Schenk, UPS, Cetra, Koopmans, Van der Lee, ODS en vele andere transportbedrijven, komen voor de tweede keer bijeen om een krachtig signaal aan de werkgevers af te geven dat zij niet langer met zich laten sollen.” 

Tegen verdringing, voor meer loon

In de Transport en Logistiek werken zo’n 140.000 werknemers. Steeds meer chauffeurs en warehousemedewerkers komen zonder werk te zitten. Ze protesteren zaterdag tegen de verdringing door goedkopere arbeidskrachten uit Oost-Europa. Groen meldt in een persbericht: “Voor wie nog wel werk heeft, wordt alles duurder. Maar een loonsverhoging zit er volgens de werkgevers niet in. Ondertussen concurreren ze elkaar kapot en is de opdrachtgever de lachende derde. Iedereen in de sector heeft het erover. Voor de chauffeurs is het genoeg geweest.” 

Ellen Dekkers, voorzitter FNV Bondgenoten zal de actievoerders zaterdag toespreken. Daarnaast zijn er verschillende muzikale optredens.

Bovenstaand persbericht kwam op vrijdagmiddag 9 mei binnen bij de redactie van Truckstar.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie