Containers bier voor Holland Heineken House
| 10:36 | Truckstar Redactie

Containers bier voor Holland Heineken House

Tijdens de Olympische Spelen in London is het Holland Heineken House één van de grote publiekstrekkers.

Maar voordat de Nederlandse supporters en andere sportliefhebbers daar een lekker koud biertje kunnen drinken, is er een heel logistiek traject afgelegd.

Tankcontainers
Van den Bosch Transporten uit Erp bevoorraadt iedere Olympische Spelen het Holland Heineken House. Dit keer gaan er twee reefer-tankcontainers met bier naar Londen. Tijdens het transport, én op de locatie wordt het bier op precies 2 graden Celcius gehouden.

Maar voor het zover is worden de lege tankcontainers eerst afgeperst en gecheckt op mogelijke lekkages. Vervolgens worden de tankcontainers gecontroleerd op de werking van de koeling en de correcte temperatuurinstelling.

Bij de tankreiniging worden de containers gespoeld, steriel gereinigd en daarna onder CO2 druk gezet. Dit gehele reinigingsproces is in samenwerking met medewerkers van Heineken opgezet. Wanneer dit proces is voltooid rijdt de chauffeur naar de brouwerij om te laden.

Daarnaast moet voor het transport de exact juiste hoeveelheid koolstofdioxide in het  bier aanwezig zijn. Dit is niet alleen belangrijk voor een goede schuimkraag, ook de smaak, en constantheid van de smaak zijn ervan afhankelijk.

Laden
Als de containers gereinigd zijn rijden de chauffeurs naar de brouwerij om te laden. Daarna gaan de containers met auto’s en al op de ferry richting Londen. Bij het Holland Heineken House zorgen de chauffeurs voor het plaatsen van de containers en helpen ze mee met het aansluiten en opbouwen van de installaties. De reefers worden dagelijks gecheckt.

Het Holland Heineken House bestaat sinds de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona. Van den Bosch bevoorraadt overigens andere grote evenementen op dezelfde wijze met Heineken bier.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie