DAF op Braziliaanse truckshow
| 18:02 | Truckstar Redactie

DAF op Braziliaanse truckshow

DAF Trucks toont haar volledige productenprogramma op de grootste truckshow van Zuid-Amerika: de Fenatran in Sao Paulo, Brazilië.

De truckshow is een opmaat voor DAF, dat momenteel een truckfabriek bouwt in Brazilië. DAF ziet grote kansen in het immense land: “Een belangrijk model voor de Braziliaanse markt is het vlaggenschip XF105 voor zwaar transport en voor de langere afstanden”, zegt Michael Kuester, Commercieel Directeur van DAF Brazilië.

Tandemas-trekker
De XF105 zal aangeboden worden als 6×2 en 6×4-trekker. De aangedreven assen komen van Meritor en de sleep-as van de 6×2 komt van Suspensys. De truck wordt standaard voorzien van trommelremmen en heeft ABS als optie. De ZF-handbak met zestien versnellingen is eveneens standaard; als optie kan AS-Tronic gekozen worden.

De bekende MX-motor wordt in Euro 5-uitvoering aangeboden, in uitvoeringen tussen de 410 en 510 pk.

Belangrijke afzetmarkten
Als de truckfabriek gereed is, zal de productie beginnen met de XF105, gevolgd door de CF en LF. Met het van de band rollen van de eerste truck, zal ook een nieuw service-netwerk in Brazilië uitgerold worden en komen er tientallen DAF-dealers. Brazilië, maar ook landen in de regio zoals Argentinië, zijn belangrijke afzetmarkten geworden voor de Europese truckbouwers, die er allemaal al voet aan de grond hebben.

DAF verkoopt overigens ook trucks in andere landen met een grote truckmarkt, zoals: Zuid-Afrika, Taiwan, Rusland en Turkije, én ook in Australië en Nieuw-Zeeland.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie