DAF start truckproductie in Brazilië
| 11:42 | Truckstar Redactie

DAF start truckproductie in Brazilië

XF105 eerste in serie geproduceerde truck

Paccar hield deze week een ceremonie ter gelegenheid van de opening van haar nieuwe DAF assemblagefabriek in Brazilië. De plechtigheid, geleid door Mark Pigott, PACCAR chairman en chief executive officer en Beto Richa, gouverneur van Paraná, werd bijgewoond door vertegenwoordigers van lokale en regionale overheden, DAF-dealers in Brazilië, leveranciers, transportondernemers en vooraanstaande relaties uit bedrijfsleven en onderwijs.

“Paccar is verheugd haar nieuwe DAF Brasil fabriel officieel in te kunnen wijden”, aldus Mark Piggot. “De hightegh, milieuvriendelijke faciliteit heeft een oppervlakte van bijna 28.000 vierkante meter en staat op een terrein dat 230 hectare groot is. IN de nieuwe fabriek zullen de DAF XF-, CF, en LF-voertuigen geassembleerd worden voor Brazilië en de Zuid-Amerikaanse markt. Onze dealers hebben geïnvesteerd in het nieuwste en modernste distributienetwerk van het land om zo ons groeiende klantenbestand te kunnen ondersteunen.”

“We zijn er trots op met de eerste in Brazilië gemaakte DAF truck te kunnen rijden”, aldus gouverneur Richa. “De investering door Paccar van 320 miljoen dollar versterkt de ambities om in onze staat hoogwaardige banen aan te trekken. Deze DAF-fabriek zal de economische groei stimuleren en bijdragen aan een verbeterde kwaliteit van leven in de regio.”

XF105

Paccar president Ron Armstrong voegt toe: DAF’s kwaliteitsvoertuigen zijn toonaangevend in Europa. “DAF is Europees marktleider in het trekker segment en behaalde dit jaar een marktaandeel van 15,8% in het zware segment. Klanten waarderen de robuuste kwaliteit, de lage operationele kosten en de uitstekende restwaarde van DAF-trucks en PACCAR-motoren”

Paccar verwacht dat de Braziliaanse truckmarkt voor voertuigen boven de 6 ton de komende jaren flink groeit. Voor dit jaar is al een schatting gemaakt van 140.000 voertuigen. Het grootste en snelst groeiende marktsegment is dat waarin de pas geintroduceerde XF105 valt. 

DAF beschikt bij de start over een dealernetwerk met 20 servicelocaties en wil groeien tot 40 locaties in 2014. Het eerste model dat in de nieuwe fabriek geproduceerd wordt is de XF105. In de toekomst zal de fabriek ook CF- en LF-trucks bouwen. 

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie