DAF Trucks en ACE ondertekenen intentieverklaring
| 15:58 | Truckstar Redactie

DAF Trucks en ACE ondertekenen intentieverklaring

Truckfabrikant levert ondersteuning voor knappe koppen.

DAF Trucks en ACE – een samenwerkingsverband tussen de drie automotive HBO-opleidingen in Nederland: Fontys Hogescholen, de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) en de Hogeschool Rotterdam (HR)- hebben een intentieverklaring ondertekend met als doel om meer HBO topstudenten binnen de automotive te begeleiden in hun studieloopbaan. DAF trucks ondersteunt de opleidingen met gastcolleges, brance gerelateerde praktijkprojecten en de mogelijkheid om stage te lopen of af te studeren in DAF’s eigen ontwikkel- en productieomgeving. 

De samenwerking sluit aan bij DAF’s behoefte aan talent op het gebied van ontwikkeling en onderhoud. “Het is voor DAF belangrijk te blijven investeren in de toekomst van onze organisatie. Goed voorbereide ontwikkelaars zijn voor ons zowel nu als in de toekomst van groot belang”, aldus Ron Borsboom, verantwoordelijk voor de afdeling Productontwikkeling bij DAF. “Met deze ondertekening bieden we de studenten een positie in onze dynamische en internationale werkomgeving met uitdagende opdrachten waarbij ze de kans krijgen een actieve rol te spelen in een van de vele projecten en de mogelijkheid van een vaste plaatsing bij DAF.” 

ACE
Ook voor de hogescholen is deze intentieverklaring van groot belang. ACE biedt een uniek programma voor excellerende automotive studenten. Marc de Leeuw, opleidingsdirecteur van de automotive opleiding bij de HAN: “Met deze intentieverklaring is het fundament gelegd voor een goede samenwerking tussen DAF Trucks en de drie HBO’s.” 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie