Daimler NA verhoogt truckproductie
| 13:33 | Truckstar Redactie

Daimler NA verhoogt truckproductie

Terwijl truckfabrikanten in Europa hun productie omlaag brengen, gebeurt in Amerika het tegenovergestelde.

Daimler Trucks North America (DTNA) verhoogt de productie van de Freightliner truckfabriek in Cleveland, North Carolina verhogen. De fabriek gaat werken in ploegendiensten en er komen 1.200 nieuwe banen bij. Hierdoor stijgt het personeelsbestand van de grootste productielocatie van Freightliner in de USA met 70 procent van momenteel 1.600 naar 2.700 medewerkers. In Cleveland worden trucks in de zware klasse 8 zoals de Freightliner Cascadia, Columbia en Argosy gefabriceerd.

DTNA reageert met deze maatregel op de positieve marktontwikkeling in het NAFTA-gebied. De transportbehoefte is inmiddels weer op het niveau van voor de crisis en de wagenparken die in de laatste jaren niet werden vernieuwd, worden nu weer stapsgewijs vervangen. Daarvan profiteren de trucks voor internationaal transport zoals de Freightliner Cascadia, waarvoor momenteel een levertijd tot zes maanden geldt.

Freightliner kon in 2011 alleen in de USA en Canada al duidelijk meer zware bedrijfswagens verkopen en profiteren van het sterke marktherstel. De afzet lag met 94.155 voertuigen per november 2011 bijna 55 procent boven het niveau van het jaar daarvoor. DTNA is in de middelzware en zware klasse ‘Class 6-8’ met een marktaandeel van 32,7 procent (stand oktober 2011) de meest succesvolle truckfabrikant in de USA en Canada.

Freightliner trucks worden ook geproduceerd woor de buitenlandse markt en via dochterondernemingen van Daimler in Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika verkocht. Het exportaandeel van de in Cleveland gefabriceerde voertuigen bedraagt 20 procent.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie