Dikke boete voor Duitser
| 11:22 | Korneel Luth

Dikke boete voor Duitser

Een flinke overtreding van de rijtijden heeft een Duitse chauffeur een beste boete opgeleverd.

De Duitse chauffeur kreeg een boete van ruim vijfduizend euro. Daarnaast kreeg de 54-jarige chauffeur een rijverbod van 61 uur omdat hij de afgelopen vier weken de voorgeschreven rust niet had genoten.

De controle vond afgelopen vrijdag plaats op de A67 bij Lierop. De chauffeur was achteraf blij met de controle en verheugde zich op een vrij weekend.

Te korte rusttijden, te lange rijtijden

Naast een uitgebreide technische controle werd de tachograaf gecontroleerd op de naleving van de rij- en rusttijden. Bij die controle stelden de agenten vast dat de chauffeur in de periode van 10 februari tot 7 maart bijna onafgebroken aan het werk is geweest. Zo had hij bijvoorbeeld in drie weken een te korte wekelijkse rustperiode, namelijk 35 in plaats van 45 uur. Te korte dagelijkse rusttijden, zes in plaats van de voorgeschreven negen uur en een te lange ononderbroken rijtijd. Hij zat namelijk een keer 28 uur onafgebroken achter het stuur in plaats van de tien die ten hoogste zijn geoorloofd.

Gebrek aan remmen

Specialisten van de politie controleerden tevens de technische staat van de truck. Hierbij constateerden de agenten dat op één van de assen de rem defect was omdat de remvoering volledig weg was.

Het totale boetebedrag liep op tot 5.337 euro. Dit bedrag is door de Duitse werkgever van de chauffeur betaald. De slechte remvoering is vervangen en de trekker met oplegger is met een ‘verse’ chauffeur verder gereden.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie