Doe jij mee aan de Scania YETD?
| 16:42 | Korneel Luth

Doe jij mee aan de Scania YETD?

Je hebt nog tot en met 30 april de tijd om mee te doen met de spannendste chauffeurscompetitie van Europa.

Op die dag, 30 april, sluit de inschrijvingsperiode voor de Scania Young European Truck Driver-competitie 2014. Ook jij kan nog meedoen.

Truckstar doet opnieuw – voor spek en bonen – mee met de YETD. Deze editie zal medewerker Marco Bloem meestrijden tijdens de Nederlandse voorrondes op 17 en 18 mei in Tilburg. De Nederlandse finale-winnaar van 2012, Martijn Otter, heeft laten weten ook weer van de partij te zijn. Martijn werd in 2012 in Zweden tijdens de Europese finale knap vierde.

Online vragenlijst

Meedoen aan de YETD betekent in eerste instantie een online vragenlijst invullen. De vragen gaan over bijvoorbeeld veilig werken en het verkeer. De deelnemers met de minste fouten worden uitgenodigd mee te doen met de Nederlandse voorrondes op 17 en 18 mei in Tilburg.

Tijdens die voorrondes is er een deel theorie, maar zijn er tevens manoeuvreer-oefeningen en wordt op andere interessante manieren jouw chauffeurskennis en professionaliteit als jonge chauffeur getoetst.

De twaalf beste chauffeurs van de voorrondes strijden tijdens de Nederlandse finale om deelname aan de Europese finale. De hoofdprijs is overigens een nieuwe Scania ter waarde van een ton. Dus dat liegt er niet om!

Welke voorwaarden zijn er?

Deelname aan de competitie is niet merkgebonden. Chauffeurs die op een Scania of andere merk truck rijden zijn allemaal van harte welkom om in te schrijven. Wel moet voldaan worden aan de volgende voorwaarden:

–       Geboren in 1979 of later.

–       Beroepschauffeur in bezit van geldig C-E rijbewijs.

–       Nederlandse nationaliteit.

Klik op deze link om je in te schrijven, of klik op deze link om meer te lezen over de Scania YETD 2014.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie