Doorstart Renault Trucks-dealer Friesland
| 10:21 | Marco Bloem

Doorstart Renault Trucks-dealer Friesland

M.S. de Vries neemt activiteiten failliet Truckservice Jager BV over.

De activiteiten van het deze week failliet verklaarde Renault Trucks bedrijfswagendealer Jager BV zijn overgenomen door M.S. de Vries BV. Het faillissement komt na een lange periode waarin geprobeerd werd beide bedrijven samen te voegen.

Piet de Vries, directeur van M.S. de Vries en Zonen BV, Volvo Trucks-dealer voor Friesland en Bonne Hylkema, directeur van Truckservice Jager BV, Renault Trucks-dealer voor Friesland en de Noordoostpolder zijn al in 2013 met elkaar in overleg getreden met de intentie om beide bedrijven samen te voegen tot een nieuw dealerbedrijf voor Friesland voor de beide merken. 

Geen samenvoeging

Dit heeft helaas niet geleid tot het gewenste resultaat. Na een uitvoerige analyse en diverse gesprekken hebben beide partijen moeten concluderen dat een samenvoeging niet realiseerbaar was. In een persbericht geeft Wabe van Solkema van Volvo Trucks Nederland een verklaring, waarin hij stelt dat de financiële situatie van Jager BV voor aanvang van de onderhandelingen ten grondslag ligt aan het mislukken van de samenvoeging. Daarbij was er onvoldoende bereidheid van financiers om mee te werken aan dit project.

Vanwege tegenvallende resultaten bleek een zelfstandig voortbestaan van Jager BV ook geen optie. Dinsdag sprak de rechtbank in Leeuwarden het faillissement uit over het bedrijf. 

De Vries wordt dealer

Volvo dealer M.S. de Vries wordt naar aanleiding hiervan door Volvo Group Trucks Nederland aangesteld als dealer voor beide merken en treedt zo spoedig mogelijk in contact met de curator om de serviceverlening naar de klanten van Renault Trucks voort te zetten.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

 

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie