Drie maal Iveco Stralis voor Ferrari F1
| 08:30 | Marco Bloem

Drie maal Iveco Stralis voor Ferrari F1

Rode Stralis trekkers voor renstal uit Maranello

Iveco levert drie in het typische rood van de renstal gelakte exemplaren van zijn Stralis Hi-Way aan Scuderia Ferrari F1. Hiermee bevestigt het merk nog maar eens zijn banden met het team uit Maranello. Ze worden toegevoegd aan een omvangrijk Iveco-wagenpark dat door het team wordt ingezet en in de loop der jaren verder is gegroeid. De drie vrachtwagens zijn voorzien van de nieuwste technologie, zoals Iveconnect, het telematics systeem van Iveco dat infotainment, navigatiesysteem en rijhulpsystemen samenbrengt in één enkel apparaat.

Het innoverende Driver Attention Support-systeem monitort continu het concentratieniveau van de bestuurder door de stuurbewegingen te analyseren en waarschuwt visueel en met een geluidssignaal als het een toestand van slaperigheid vaststelt.

Sportief

De historische samenwerking tussen Iveco en Scuderia Ferrari ging van start in 2000 en werd voor 2015 hernieuwd. De drie Iveco Stralis Hi-Ways worden door het team ingezet voor het trekken van aanhangwagens met mobiele kantooraccommodatie voor het team bij elke F1-race in Europa. De banden van Iveco met de Formule 1 kaderen in de bredere communicatiestrategie van het bedrijf die, aansluitend bij zijn internationale identiteit en streven naar initiatieven die zijn dynamiek tot uitdrukking brengen, sterk gericht is op de wereld van de sport. Bovendien is volgens Iveco de Formule 1 de ultieme uitdrukking van technologische innovatie toegepast op de wereld van de sport op automobielvlak.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie