Duitsland favoriet bij chauffeurs
| 12:15 | Truckstar Redactie

Duitsland favoriet bij chauffeurs

We rijden met ons allen het liefst op Duitsland, zo blijkt uit een poll op Truckstar.nl.

Op plaats nummer twee staat Zweden en op plaats nummer drie staat Frankrijk. De vraag was deze: ‘In welke van onze ‘buurlanden’ rij jij het liefst?’ Duitsland blijkt met meer dan een derde van de 1755 stemmen het favoriete buurland te zijn; 38 procent koos voor onze oosterburen.

Stau en volle parkings

Eerlijk gezegd verbaast het ons lichtjes dat Duitsland zo populair is, gezien de vele baustelles, stau, volle parkings, dure maut, inhaalverboden en het structurele gebrek aan koffie voor de chauffeur op de losplaats.

Maar, er zijn ook positieve zaken: de BAG is bij tijd en wijle best schappelijk en begripvol. Bij de gemiddelde autohof sta je prima en kun je uitstekend eten, en onvriendelijk zijn de meeste Duitsers ook niet. Een andere verklaring is wellicht dat velen van ons simpelweg veel in Duitsland onderweg zijn en gewoon plezier in hun werk hebben.

Zweden en Frankrijk
Dat Zweden hoog scoort, met zeventien procent, verbaast niemand. In dit land is het heerlijk rijden, zijn de mensen vriendelijk, is de controle vooral op ladingzekeren en alcohol streng, maar is er volop ruimte en is de natuur prachtig.

De nummer drie, Frankrijk, kreeg de voorkeur van dertien procent van de deelnemers aan de poll. Hier is de controle op chauffeurs minder prettig dan in Nederland, Engeland, Duitsland of de Scandinavische landen. Maar de autoroutes zijn mooi en goed, en eten kun je uitstekend in de vele routiers in het uitgestrekte land. Bovendien is er meer parkeerruimte voor trucks dan in Duitsland. Alleen in en rond Parijs kan het een gekkenhuis zijn.

België eindigt met zeven procent op de vierde plaats en het rustige Denemarken komt met zes procent op de vijfde plaats.

Groot-Brittannië en Italië volgen met vijf procent op een gedeelde zesde plaats, Spanje staat met vier procent op de zevende plaats en hekkensluiter Oostenrijk krijgt drie procent.

Praat ook mee in de discussie over dit onderwerp op onze Facebook-pagina!

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie