E-Chauffeur voor online training
| 12:09 | Truckstar Redactie

E-Chauffeur voor online training

Nieuwe website Verkeersveiligheid Groep Nederland maakt thuis trainen op brandstofbesparing en schadereductie mogelijk.

Online cursussen voor nascholing van personeel zijn in veel sectoren gemeengoed. Sinds kort biedt Verkeersveiligheid Groep Nederland (VVGN) met e-Chauffeur een online cursusplatform voor de nascholing van chauffeurs en transportondernemers.

Op e-Chauffeur vind je informatie, trainingen, kennistesten en tips om veiliger en bewuster met je werk om te gaan. Sommige onderdelen van de website zijn gratis, voor andere dient betaald te worden. Ook vind je op de site andere (praktijk)cursussen van VVGN. Transportondernemers kunnen de website gebruiken als een aanvulling op andere cursussen.

Directeur Eric Tolboom meldt dat VVGN haar eigen cursussen heeft laten testen door het Duitse keuringsinstituut TüV. Uit deze tests kwam naar voren dat met de cursussen een besparing van dertig procent op de schadelast is te halen. De besparing op brandstofverbruik is gemiddeld 8,5 procent bij normaal gebruik. Hierbij gaat het om het totale cursusaanbod van VVGN.

Duurzaam
E-Chauffeur is een project dat is voortgekomen uit een tender van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Hierbij was het zaak om  een instrument te ontwikkelen dat effectief en meetbaar zou bijdragen aan een duurzamere mobiliteit in het goederen- en personenvervoer. Het plan van VVGN kwam hierbij als beste uit de bus en mocht daarom uitgevoerd worden. Inmiddels is het toezicht en de begeleiding overgedragen aan het Instituut voor Duurzame mobiliteit.

De e-Chauffeur website vind je hier.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie