Eerste vrouwelijke Ridder van de Weg
| 15:41 | Korneel Luth

Eerste vrouwelijke Ridder van de Weg

Corine Karsten-Evers is de Gouden Ridder van de Weg 2014.

Corine (31) is chauffeur bij Wim Bosman Transport en werd vanochtend door TVM verzekeringen verrast met de jaarlijkse prestigieuze onderscheiding voor een beroepschauffeur die al tenminste tien jaar schadevrij rijdt: de Gouden Ridder van de Weg.

Eerste vrouw

De uitreiking vond plaats op het bedrijf in het Gelderse ’s-Heerenberg, de thuisbasis van Wim Bosman. Corine is de eerste vrouw ooit die dé Gouden Ridder is geworden, en een jaar lang als ambassadeur namens alle chauffeurs – Ridders van de Weg – door Nederland rijdt en daarmee veilig transport promoot.

TVM-topman Arjan Bos is er trots op en wees erop dat Nederlandse en Belgische chauffeurs wat vakbekwaamheid betreft aan de Europese top staan en eigenlijk geen imagocampagnes nodig zouden moeten hebben.

“Ook Corine bewijst weer dat Nederlandse en Belgische chauffeurs de top van Europa zijn als het om vakbekwaamheid gaat. Zeker in het distributiewerk waar Corine in zit, wordt het er niet eenvoudiger op. Rijden in drukke steden vraagt veel van chauffeurs. Dat is topsport. Dan is tien jaar schadevrij rijden een prestatie van formaat”, aldus Bos.

Nederland als veiligste transportland

“Het is geen sinecure om zolang schadevrij te rijden. Het is bovendien een bijzondere gelegenheid, omdat we die fantastische chauffeurs in Nederland ook nog eens gaan ondersteunen bij onze ambitie het veiligste transportland van Europa te worden. Eind september zullen we daar tijdens onze Ridders van de Weg-manifestatie meer over bekend maken.”

Corine rijdt in de binnenlandse distributie voor Wim Bosman Transport. Per dag komt ze op zo’n twintig adressen, voornamelijk in ’t Gooi.

Wim Bosman Transport B.V. valt onder het Nieuw-Zeelandse Mainfreight en behoort tot de grotere vervoerders in Nederland en is met weg-, water- en luchtvracht plus expeditie en op- en overslag actief in heel Europa.

Het uitreiken van onderscheidingen aan Ridders van de Weg is een initiatief van de Stichting Veiligheidsplan van TVM verzekeringen, bedoeld om vakmanschap onder chauffeurs te stimuleren, te belonen en beter zichtbaar te maken. TVM verzekeringen wil door schadepreventie en risicobeheer niet alleen het aantal schades terug dringen, maar ook een positieve bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid in het algemeen.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie