Emoss
| 08:30 | Rik Werner

Emoss levert nieuwe elektrische trucks in Rotterdam

Transporteur Breytner en groothandel Technische Unie hebben deze maand drie nieuwe elektrische vrachtwagens van het Oosterhoutse merk Emoss in gebruik genomen. Ze zijn er mee actief in Rotterdam. De trucks zijn goeddeels gesubsidieerd.

Breytner heeft twee 19 tons vrachtwagens van het merk Emoss aangeschaft en bezit daarmee nu vier e-trucks van dit kaliber. Breyter zegt daarmee haar ‘emissievrije dienstverlening’ uit te kunnen breiden van mode- en meubelsector naar de facility- en bouwsector.

Verhuizingen

Het bedrijf gaat met de nieuwe elektrische vrachtwagens ook verhuizingen verzorgen. Breytner is daarvoor een samenwerking aangegaan met Mondial Movers R. Vlot, Synergy Health en Condor Transport. De Technische Unie, groothandel in technische installatiematerialen, doet met haar nieuwe Emoss leveringen in Rotterdam vanuit het hoofdkwartier in Strijen.

Frevue

De inzet van de nieuwe elektrische trucks in Rotterdam maakt deel uit van een project van het Europese programma Frevue (Freight Electric Vehicles in Urban Europe). Daarin zijn de gemeente Rotterdam en Fier Automotive uit Helmond partner. In het kader van dit project worden de elektrische trucks de komende drie jaar gemonitord. Frevue ondersteunt het project met geld en kennis.

Aanmoedigen

,,Rotterdam ondersteunt bedrijven die elektrische voertuigen aankopen om gebruik te maken van de subsidieregelingen van Frevue. Deze regeling is bedoeld om de exploitatie van vrachtvoertuigen met nul uitstoot aan te moedigen’’, zegt wethouder Pex Langenberg, in de Maasstad verantwoordelijk voor mobiliteit en duurzaamheid. Rotterdam hoopt dat bij gunstige resultaten meer bedrijven overstappen op elektrische vrachtwagens.

Lees ook: Zweedse e-truck zet chauffeurs buitenspel.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie