Euro 6 LZV voor Gemeente Assen
| 12:28 | Marco Bloem

Euro 6 LZV voor Gemeente Assen

Scania G 450 LB 6×2 HNB chassis

Langere en Zwaardere Voertuigcombinaties (LZV’s) zijn op de Nederlandse wegen al niet meer weg te denken. Bij gemeenten vormt de LZV echter nog een zeldzaamheid. De Gemeente Assen heeft recent de stap genomen naar de 25,25 meter lange combinatie, met als basis een fraai Scania G 450 LB 6x2HNB chassis. 

Het nieuwe voertuig is voorzien van de zuinige tweede generatie 450 pk Euro 6 motor, CG16 cabine, luchtvering rondom, Scania Retarder en premium bestuurderstoel. Scania heeft de afgelopen periode al diverse voertuigen mogen leveren aan de Gemeente Assen, waaronder ook CNG huisvuilauto’s. De nieuwe Scania LZV wordt ingezet voor het transport van afvalcontainers. Hiab leverde het Multilift haakarmsysteem en de dolly en oplegger zijn door GS Meppel geleverd.

Duizendste LZV ontheffing

Vandaag (16 juni) is een historische dag voor de LZV: vanmiddag wordt in Den Haag de duizendste LZV-ontheffing uitgereikt. Vanavond op onze website meer over dit bijzondere moment.

Fotobijschrift: Een 25,25 meter lange Scania G 450 Euro 6 LZV doet zijn intrede bij de Gemeente Assen, een van de eerste gemeenten die met een dergelijk lange combinatie gaat rijden. 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie