FNV protesteert bij Van den Bosch
| 11:01 | Truckstar Redactie

‘Faillissement Oudt wellicht onnodig’

Vakbond FNV Bondgenoten stelt dat het faillissement van transportbedrijf G. Oudt uit Amsterdam wellicht niet nodig geweest is.

De Amsterdamse rechtbank verklaarde het bedrijf begin juli failliet. Volgens FNV Bondgenoten maakt het bedrijf op die manier dankbaar gebruik van de mogelijkheid om van haar werknemers af te komen, en draait de samenleving op voor de uitkeringen aan die 67 werknemers.

In een persbericht schrijft de FNV: “Oudt heeft de afgelopen maanden op diverse manieren geprobeerd van personeel af te komen. Eerst werd voor een aantal mensen ontslag aangevraagd bij het UWV, maar daar voerden vakbondsleden met succes verweer tegen. Vervolgens kregen mensen te horen dat er geen werk was, maar dat ze zich wel beschikbaar moesten houden. Hierdoor vertrokken de meesten echter niet, maar meldden zij zich ziek.”

Veertig uur in de kantine
“Mensen kregen te horen dat ze veertig uur per week in de kantine moesten wachten op werk. Toen de werknemers toen nog geen ontslag namen, is het bedrijf blijkbaar gestopt met het betalen van rekeningen in de hoop dat iemand faillissement aan zou vragen.”

Oudt is onderdeel van Van Bentum Recycling. Volgens de vakbond was er wellicht een mogelijkheid voor het personeel om binnen andere bedrijfsonderdelen van Van Bentum aan de gang te gaan.

“We hebben grote vraagtekens bij de manier waarop het bedrijf de laatste maanden heeft gehandeld. Wat ons betreft krijgt dit een staartje voor de betrokken eigenaren van het bedrijf”, aldus FNV Bondgenoten.

Foto: ANP

1 Reactie
  1. Als ik het goed begrijp was dit alles te voorkomen geweest als de bonden zich niet bemoeit had met het ontslag van een paar personen. Dit is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. Ik bedoel dus een heel bedrijf failiet alleen vanwege het handelen van de bonden. De klanten zullen nu wel bedient worden door de andere takken van de bedrijfsgroep dus het geld komt toch wel binnen.
    Lekker bezig…..

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie