| 14:45 | Bert Mateboer

Frank Houniet gaat steeds meer de hoogte in

Frank Houniet uit Zaandam begon in 1996 als eenmansbedrijf. Nu heeft Houniet vier mensen in vaste dienst en een wagenpark van vijf trucks. De nieuwste aanwinst is een speciale 8×2 DAF CF 460 bakwagen met HIAB autolaadkraan waarmee nog meer ‘hoogtewerk’ kan worden gedaan.

De nieuwe truck is uitgerust met twee af-fabriek gemonteerde, gestuurde 9-tons voorassen. In de fabriek werd de auto tevens voorzien van een zwaarder chassis, om daarmee de montage van een 60-tons HIAB X-HiPro 638E mogelijk te maken.

Frank Houniet: ,,Wij krijgen steeds meer wat wij noemen hoogtewerk, zoals het plaatsen van dakmaterialen, bouwgerelateerde goederen en zonnepanelen op hogere verdiepingen. Daarvoor heb je ook een hogere en zwaardere kraan nodig, maar de truck moet voor het stedelijk gebruik wel wendbaar blijven. Vandaar de drie gestuurde assen. De kraan is een achtmaal uitschuifbare HIAB X-HiPro 638 E met een zes keer uitschuifbare jib met een extra handdeel. Goed voor een totale lengte van 36 meter en met meer dan voldoende capaciteit om zware containers ’stand alone’ op locatie te kunnen laden en lossen.’’

Nadat Houniet zich in 1995 eerst als chauffeur verhuurde, kocht hij een half jaar later zijn eerste (gebruikte) vachtwagen met laadkraan. “Dat bleek een succes”, vertelt hij. “Drie jaar later kocht ik mijn eerste nieuwe DAF. Een 6×2 85 CF bakwagen met 16 ton/m Palfinger autolaadkraan, waarmee ik vooral opslag-zeecontainers van en naar (bouw)locaties reed. Later zijn wij zelf 8, 10, 20 en 40 foot containers, maar ook units en afvalcontainers gaan verhuren, verkopen, opslaan en vervoeren.

De DAF is geleverd door Truckland:  http://www.truckland.nl/trucks/vrachtwagen-met-kraan

 

 

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie