Grootste tankstation ter wereld
| 13:56 | Rik Werner

Frankrijk gaat diesel net zo duur maken als benzine

Een liter diesel kost in Frankrijk straks net zo veel als een liter benzine. Althans, als het aan de nieuwe milieuminister ligt, Nicolas Hulot.

De Franse bewindsman refereerde tijdens een televisie-interview aan een oude verkiezingsbelofte, die hij nu binnen afzienbare tijd wil gaan inlossen.

17 cent

Het prijsverschil tussen benzine en diesel bedraagt in Frankrijk 17 cent. Door een accijnsverhoging op diesel – en een accijnsverlaging op benzine – wil hij beide brandstoffen even duur maken.

Diesel ligt in Frankrijk onder vuur, vanwege de roet- en fijnstofuitstoot. Het merendeel van het Franse personenwagenpark bestaat uit diesels, het arsenaal trucks eveneens. Transportondernemers hebben eerder al laten weten mordicus tegen een hogere dieselaccijns te zijn.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

 

 

1 Reactie
  1. Heel goed! Autogas en groengas verdient meer aandacht als goedkopere schoner alternatief! Ik geloof dat ze dat in frankrijk meer beseffen met voordelen vanuit de overheid nu! In nederland zijn we met vrachtwagens met vloeibaar gas (lng) al verder!

    Tijd voor electrische vrachtwagens met groene stroom! Nog steed walmen die vrachtwagens vaak als een gek!

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie