Frankrijk naar 44 ton
| 11:53 | Truckstar Redactie

Frankrijk naar 44 ton

Frankrijk stapt vanaf 1 januari 2013 over naar een maximum voertuigmassa van 44 ton.

Op donderdag 8 maart presenteerde de Franse transportminister Thierry Mariani een nieuw regelement waarin 44-tons trucks voor heel Frankrijk worden toegelaten.

Op dit moment geldt in Frankrijk nog de Europese norm van 40 ton op vijf assen. In gevallen van gecombineerd transport en transport naar zee- en binnenhavens wordt 44 ton toegestaan.

Vorig jaar verhoogde Frankrijk de norm tevens voor het vervoer van voeders en gewassen. Daardoor ontstond een onduidelijke situatie omdat de Fransen zich eerder hadden voorgenomen om 44 ton alleen op zes assen toe te laten.

Mariani schept nu duidelijkheid met zijn plan voor 44 ton op vijf assen. De wettekst verschijnt medio april in het Franse Staatsblad. Het voorstel moet wel eerst goedgekeurd worden door de Franse Raad van State, maar daarbij worden geen problemen verwacht.

Mariani wil met de nieuwe norm de Franse transportsector een betere concurrentiepositie verschaffen op de Europese markt. De nieuwe norm van 44 ton zal daarom op dezelfde wijze toegepast worden als in de andere landen waar deze norm geldt.

Bron: Nieuwsblad Transport

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie