Garages Cosmo Trucks definitief dicht
| 16:36 | Truckstar Redactie

Garages Cosmo Trucks definitief dicht

DAF: gesprekken over voortzetting vertegenwoordiging

De Van Mossel Goep uit Waalwijk heeft definitief afgezien van een overname van de Cosmo Trucks vestigingen die vorige week failliet werden verklaard. De risico’s die aan een overname van het DAF-dealerschap verbonden zijn, zijn volgens Erik Berkhof van Van Mossel te groot. De prijsstellingen en winstmarges bij de verkoop van DAF-trucks zijn volgens Van Mossel structureel te laag om het onderdeel rendabel te maken. Ook de huur die Koops Furness vraagt voor onroerend goed zou te hoog zijn. 

Het nieuws kwam als een klap aan bij de nog draaiende vestigingen van Cosmo Trucks.”Omdat er mogelijk een overname in zat door de Van Mossel Groep werden de vestigingen open gehouden”, zegt Rene Lubbers, clustermanager Regio Oost van vijf Cosmo Trucks tegen dagblad De Stentor. Landelijk gezien gaat het om vijftien vestigingen van Cosmo Trucks. 

Andere overnamekandidaten

DAF trucks meldt dat het op zoek is naar mogelijkheden om de activiteiten van Cosmo voort te zetten. Met zowel in- als externe partijen wordt gesproken zegt persvoorlichter Rob Appels van DAF Trucks. “Meer willen we daar niet over kwijt”, meldt hij aan Automobielmanagement. Klanten kunnen volgens hem voor onderhoud en reparatie terecht bij de overige 64 DAF-dealerlocaties in Nederland. 

Voor andere onderdelen uit de Koops-Furness groep zijn inmiddels wel kopers gevonden. Zo gaan de Volvo dealerschappen van Koops naar autobedrijf Harrie Arendsen en Autobedrijf Nieuwenhuijse, beide bestaande Volvodealers. Nissan dealerschappen in Apeldoorn en Deventer gaan naar de Herwers Groep.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie