Genoeg te doen in de zomervakantie!
| 13:58 | Truckstar Redactie

Genoeg te doen in de zomervakantie!

We zitten alweer over de helft van het zomerseizoen, en dat betekent dat de meeste truckshows al weer achter ons liggen. Toch is er deze zomervakantie hier en in de rest van Europa nog genoeg te beleven.

Wie toevallig op vakantie of aan het werk is in Finland kan vandaag of morgen (10 en 11 augustus) bijvoorbeeld naar de ‘Power Truck Show’ in het Zuid-Finse Härmä. Dat is zo ongeveer het grootste truckfestival van Finland. De mooiste showtrucks verzamelen zich hier waaronder die van Juha Ristimaa en Mika Auvinen, bekende Finnen die we ook al eens op ons eigen Truckstar Festival zagen.

Voor die laatste is deze editie van de Power Truck Show een bijzondere, want hij presenteert hier voor het eerst de opvolger van zijn legendarische ‘Gun Fighter’. Dit keer voor Mika geen Scania, maar een prachtige Mercedes Actros Gigaspace. De truck kreeg de naam ‘Xtar’, die zowel refereert aan het Mercedes logo als aan het space-thema waarin de bulk-combinatie is uitgevoerd. Het bijzonder fraaie resultaat zie je op de openingsfoto van dit bericht.

Wie het graag wat dichter bij huis houdt kan dit weekend naar Waalwijk. Daar wordt zondag (12 augustus) de ‘Oldtimerdag Waalwijk’ gehouden waar vele prachtige oude trucks, auto’s en motoren zijn te bewonderen.

Hopen op mooi weer
Ook in het zuiden, maar dan in Liessel wordt volgend weekend (18 en 19 augustus) Truckshow Liessel gehouden; één van de grootste truckevenementen van Brabant, georganiseerd door chauffeursvereniging de Turftruckers. Laten we hopen voor deze enthousiaste club dat het evenement beter afloopt dan in 2011. Toen werd het evenement op het laatste moment afgelast in verband met overvloedige regenval. Wij wensen ze in ieder geval alle succes!

Het weekend daarop is in het Zuid-Hollandse Numansdorp een truckshow. Een kleinschalig maar gezellig truck evenement dat een groot doel dient. De opbrengst van het evenement gaat namelijk naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

Elmia
Verder is er in het Zweedse Jönköping van 22 tot en met 25 augustus de ‘Elmia Lastbil 2012’. Dit evenement kun je zien als een combinatie tussen truckshow en een beurs zoals de Bedrijfsauto RAI. Een paar honderd standhouders laten hier hun nieuwste producten zien, en daarnaast vind je er de mooiste showtrucks uit Zweden, Noorwegen en Finland. Ook de eerdergenoemde Actros Xtar van Mika Auvinen zal naar verwachting naar Elmia komen. 

Ook een aantal leden van de Truckstar-redactie gaat in Jönköping kijken en we hebben voor deze reis toepasselijk vervoer geregeld. Binnenkort lees je hierover alles in Truckstar!

Meer informatie over bovenstaande en andere evenementen vind je in de agenda.

Foto: Angela Soltun Larsson

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie