Gestolen Volvo's terug via Dynafleet
| 13:07 | Truckstar Redactie

Gestolen Volvo’s terug via Dynafleet

Truckdieven snel ingerekend na ‘digitale’ opsporing.

Eén van de nadelen van GPS-volgsystemen is volgens vrachtwagenchauffeurs dat men altijd kan zien waar je bent. Dat moeten ook twee Litouwse truckdieven gedacht hebben toen de Duitse politie hen vorige week inrekende.

Toen werknemers van Volvo Truck Center in het Deense Aarhus op maandagochtend ontdekten dat twee trucks uit de bedrijfsvoorraad ontbraken, twijfelden ze geen moment en schakelden het Volvo Dynafleet volgsysteem in. De gestolen trucks waren beide uitgerust met het Dynafleetsysteem waardoor ze via het uitgezonden GPS-signaal snel gelokaliseerd konden worden. 

Om half negen maandagochtend werden de trucks via Dynafleet gevonden tussen Hamburg en Berlijn. Daarop werd de Duitse politie ingeschakeld die de dieven nabij het Duitse Oranienburg kon inrekenen. 

De eerste truck werd gevonden op een parkeerplaats waar de chauffeur net een rustpauze aan het maken was. De tweede chauffeur probeerde te ontkomen maar werd gevonden op een nabijgelegen industrieterrein. Beide voertuigen waren reeds voorzien van Litouwse nummerplaten. Opmerkelijk was dat één van de gestolen trucks al een geladen trailer met vis had aangekoppeld. 

Denemarken kampt sinds enkele jaren met een flinke toename van het aantal truckdiefstallen. 

Bron: Volvo Truck Center Denemarken

Fotobijschrift: Een van de gestolen trucks.

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie