Grootste autolaadkraan van Benelux op Volvo FH 12x4
| 11:56 | Arjen van Vliet

Grootste autolaadkraan van Benelux op Volvo FH 12×4

Bij Volvo Group Truck Center in Amsterdam is, naar eigen zeggen, de grootste autolaadkraan van de Benelux afgeleverd aan The Outstanding Partner.

De Volvo FH 12×4 autolaadkraan is het product van een samenwerking tussen Jeroen Mense, Volvo Group Truck Center, Volvo Trucks, Terberg Techniek en CCH. “Alle partijen zijn vanaf het begin betrokken geweest bij de configuratie”, vertelt Jeroen Mense, kraanmachinist en eigenaar van ‘hefspecialist’  The Outstanding Partner. “Hierdoor konden alle componenten in een vroeg stadium op elkaar worden afgestemd. Het chassis is in Zweden voorbereid voor de kraanopbouw en de zesde as. Ook is het verstevigd met een innerliner om het gewicht op te vangen dat op het chassis komt wanneer de truck op stempels is gezet.” De bijzondere truck heeft een totaalgewicht van 64 ton.
Grootste autolaadkraan van Benelux op Volvo FH 12x4

Zwaar hijswerk

De autolaadkraan is bestemd voor zwaar en/of hoog hijswerk in gebouwen en kleine ruimtes waar geen plek is voor een telekraan of torenkraan. De eerste opdracht voor The Outstanding Partner is het plaatsen van roltrappen in de Amsterdam Arena. De immense autolaadkraan heeft een hefhoogte van 64 meter en een reikwijdte van 58,3 meter.
Grootste autolaadkraan van Benelux op Volvo FH 12x4
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie