Grote Oostblokvloten hier geparkeerd
| 18:31 | Truckstar Redactie

Grote Oostblokvloten hier geparkeerd

Honderden Oost-Europees gekentekende vrachtwagens staan hier in Nederland geparkeerd voor de feestdagen. Dat zegt wat.

Momenteel duiken op sociale media zoals Facebook en Twitter diverse foto’s op van enorme aantallen Oost-Europese trucks.

Zo zouden er enorme rijen trucks en trailers van het Hongaarse transportbedrijf Waberer gestald staan bij DAF in Eindhoven – niet de eerste 250 nieuwe trucks uit een order van 600, en staan er verder honderden trucks in en rond Venlo, bij het vliegveld Gilze en op terreinen in Rotterdam. 

Ook in Duitsland en België zouden talloze Oost-Europese trucks geparkeerd staan.

Duidelijk oneerlijke concurrentie

De chauffeurs van deze trucks zijn voor het grootste gedeelte naar hun land van herkomst, om thuis de feestdagen door te brengen. Maar hun trucks staan gewoon hier, en dat zegt natuurlijk wat over de oneerlijke concurrentie in het West-Europese wegtransport. Want anders hadden die trucks gewoon in Polen, Hongarije, Roemenië, etc. gestaan.

Dat vindt ook Arjan van Erven van TBV-AIDT.NL (Actie in de Transport): “Met andere woorden, deze voertuigen komen dus kennelijk nauwelijks in eigen land”, aldus van Erven tegen ons.

Ook in de politiek is het sommigen opgevallen dat er zoveel Oost-Europese trucks in ons land geparkeerd staan. SP’er Paul Ulenbelt zegt op Twitter: “Valse concurrentie in beeld. Heel veel buitenlandse vrachtwagens her en der in NL geparkeerd.”

Ook al was er in 2013 positief nieuws te melden over de strijd tegen de oneerlijke concurrentie – bijvoorbeeld het aanpakken van illegale cabotage; toch wordt het zo pijnlijk duidelijk op wat voor een immense schaal de oneerlijke concurrentie zich afspeelt.

Afbeelding: TBV-AIDT.NL

14 Reacties
 1. Ha ha ha ha ha ha ha, nou JokerXL, heb even gekeken, maar dat wordt een geweldige actie. Ik denk dat er na deze zctie geen bedrijf meer met buitenlandsechauffeurs werkt. Ga toch fietsen kerel, die is nog zotter dan de toeteractie. Lees lekker verder in je sprookjesboekjes. Maar mocht je het nog niet begrepen hebben, het interesseert me niets. Whahahahahahahahahahahaha

 2. Je vermijd wél volledig mijn vraag op die manier HenkdenHaan.
  Nogmaals, waarom sta je nu niet met je span dwars voor de poort van de Shell, of wie dan ook? Het blijft dus helaas bij woorden met jou, en veel anderen trouwens. Een grote bek thuis achter je laptop maar totaal niet bereid om de deur uit te gaan en daadwerkelijk iets aan de situatie doen.
  Nogmaals, als het je maar iets interesseert, meld je aan voor de actie.
  https://www.facebook.com/events/223177934520941/
  (was getekend, Marty Hirst)

 3. Parkeerbonnen uit laten schrijven. Dan hebben de politie en de parkeerwachters ook wat te doen. Vult ook meteen de nederlandse staatskas ben je meteen van dat miljoenen tekort af.

 4. de fik er in lijkt de beste oplossing ,echter dan worden de bedrijven in slachtofferrol gestopt . En dat is wat we nou net niet willen . Anderzijds kan ik me de besparing wel voorstellen als je bv 100 trucks niet helemaal leeg op en neer moet laten rijden naar hongarije (in geval van Reining ) .Beperkte tijd parkeren op openbare plaatsen nationaal invoeren en als ze op privé terrein staan ,ben ik bang dat je er niet zo veel aan kan doen .Al zou de fik er in wel de landelijke , europese pers halen .Misschien worden ze dan eens wakker in Brussel !

 5. Even nadenken Jokerxl. Hoe denk je dat greenpeace dat doet? Op persoonlijke titel? Je moet zorgen dat er weinig tot niets is te halen bij de organisatie. En reageer gewoon even onder je eigen naam. Of durf je dat niet?

 6. randy : dat zijn die blauw-rode die daar op de hoek tegenover breeuwel zitten zeker , Het enige wat verandering kan brengen is de opdrachtgever die al die negatieve dingen zoals schade , probleemgedrag onderweg , te laat laden/lossen , imago schade ,…… zo beu is dat het hem klanten kost .Dan pas zal er iets veranderen . Het enige wat wij er aan kunnen doen is het telkens in de pers brengen .En als ze op openbaar terrein staan hopen dat er een beperking van tijd op het parkeren staat daar waar ze staan . Het zou wat zijn dat bv op oudjaarsdag al die lege trucks weg gesleepd zouden worden van de parkings her en der ..Blijven dromen zeker !

 7. Haha, die HenkdenHaan is èr ook mar één zeg!
  Wat let je Henk? Jij bent zo te zien een stoere bink die nergens bang voor bent, die niets van de wetten en regels in dit land aantrekt. Ga maar staan. Zet je grote span daar dwars over de weg voor de ECT of zo, keten je je vast aan het stuur. Maak je een hoop problemen, kom je in de krant te staan, en in de cel natuurlijk.
  (maar dat is toch niets om bang voor te worden, toch?)
  Oh, en de economische schade? Die wordt ook voor jouw rekening, maar daar heb je het voor over. Toch?
  Actie op 8 Maart, meld je aan bij AidT, laat zien wat je waard bent.
  Of blijft het bij stoere woorden intikken bij jou, lekker veilig thuis bij mams?

 8. eigenlijk is dit ook een belediging in het gezicht van Daf klanten. die van eerlijke concurrentie houden. ik denk niet dat andere truckfabrikanten. zoiets in hun hoofd zullen halen. sterker nog als ze hier lucht van krijgen. zullen ze hiervan smullen. van de domme streken die Daf uithaalt

 9. Na nieuwjaar een protestactie houden. bij de in / uitgangen van het bedrijventerrein van Daf in Eindhoven. dan heb je meteen een grote media publiekstrekker te pakken. en dat kan Daf weleens enkele klanten gaan kosten

 10. En we klagen, maken foto’s, staan overal te janken dat het niet eerlijk is, en ondertussen doen we niets. TBV-AIDT.NL vindt het ook? Doe dan eens wat. Zit niet alleen maar te overleggen, overleggen en te overleggen. Komt er nu straks weer een 70km/u actie, of moeten we 3 x toeteren? Schei toch eens uit. Die Arjan van Erven loopt ook maar een beetje interressant te doen. Zorg eens dat je alle chauffeurs de zelfde kant op kan laten kijken, en gooi dat wegennet dicht. Die rechter kan wel zeggen “mag niet”, maar als iedereen meedoet, doet de politie niets. Die hebben geen mankracht genoeg dan. Maar ja, die flapdrol is bang dat hij dan wordt opgepakt. Nou en, dan zit je 3 dagen in het staats-3-sterren hotel. Daar overkom je niets hoor.

  En wat dat parkeren betreft, hoeveel nederlandse trucks komen deze dagen leeg terug omdat er geen retourvracht is? Als we die lege km nog kunnen betalen, gaat het zo slecht nog niet. En dit ziet de politiek ook. Daarnaast staat er vaak groot “lean en green” op die wagens. Het massaal laten staan van trucks in landen waar ze leegkomen is bedrijfsmatig goed bekeken. Maar wij hollanders gaan niet met 50 man in een bus terug naar huis.

 11. En we klagen, maken foto’s, staan overal te janken dat het niet eerlijk is, en ondertussen doen we niets. TBV-AIDT.NL vindt het ook? Doe dan eens wat. Zit niet alleen maar te overleggen, overleggen en te overleggen. Komt er nu straks weer een 70km/u actie, of moeten we 3 x toeteren? Schei toch eens uit. Die Arjan van Erven loopt ook maar een beetje interressant te doen. Zorg eens dat je alle chauffeurs de zelfde kant op kan laten kijken, en gooi dat wegennet dicht. Die rechter kan wel zeggen “mag niet”, maar als iedereen meedoet, doet de politie niets. Die hebben geen mankracht genoeg dan. Maar ja, die flapdrol is bang dat hij dan wordt opgepakt. Nou en, dan zit je 3 dagen in het staats-3-sterren hotel. Daar overkom je niets hoor.

  En wat dat parkeren betreft, hoeveel nederlandse trucks komen deze dagen leeg terug omdat er geen retourvracht is? Als we dieclege km nog kunnen betalen, gaat het zo slecht nog niet. En dit ziet de politiek ook. Daarnaast staat er vaak groot “lean en green” op die wagens. Het massaal laten staan van trucks in landen waar ze leegkomen is bedrijfsmatig goed bekeken. Maar wij hollanders gaan niet met 50 man in een bus terug naar huis.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie